21 Mart 2014 Cuma

The Balm Nude'tude Far Paleti


Merhaba! Bir süredir blogumdan uzak kaldım, galiba ülkemizin içinde bulunduğu durumlar nedeniyle içimden pek bir şey yazmak gelmiyordu. Ama baharın gelişi ve havaların ısınmaya başlamasıyla keyfim biraz yerine gelmeye başladı, çok sevdiğim bir paletten bahsederek tekrar buraya dönmek istedim. Bugün sizlere daha önce En İyi Paletler yazımda (buraya tıklayarak okuyabilirsiniz) olmazsa olmazlarımdan, en sevdiğim paletlerimden biri olarak nitelendirdiğim The Balm Nude'tude paletten bahsedeceğim.



Hem mat hem ışıltılı hem simli farlardan oluşan bu palet gördüğünüz gibi çok farklı tonlarda renklerden oluşuyor. Dolayısıyla hem hafif makyajlar için, hem gölgeli gece makyajları için hem de bronz tonlarda günlük göz makyajları için ideal bir palet. Farlar klasik The Balm kalitesinde, bazı simli ve mat renkler haricinde oldukça fazla pigmentliler ve yumuşacıklar. Ben bazsız kullandığımda bile kalıcılıklarıyla ilgili hiçbir sorun yaşamıyorum, sabah yaptığım göz makyajı akşam aynen duruyor. 


Sassy: İnci parlaklığına sahip bir beyaz. Ben bu rengi göz pınarımı aydınlatmak için kullanıyorum, çok güzel bir aydınlık veriyor.
Stubborn: Çok hafif bir seftali tonu içeren ama uygulandığında açık pembeye dönüşen ışıltılı bir renk.
Selfish: Gri ve bronz arası, herkese yakışacak türden metalik bitişli bir renk.
Sophisticated: Çok hafif bronz ışıltılar içeren sıcak bir kahve. Bu renkte biraz pigmentasyon sorunu var, ama bu paletin yorumlarını pek çok kişide okudum ve onlarda böyle bir sorun olmadığını, bu rengin oldukça pigmentli olduğunu gördüm, sanırım benim paletimle ilgili bir sıkıntı var.


Sexy: Hem kızıllık hem kahvelik içeren, sıcak tonlu harika bir bordo. Mat bir renk olmasına rağmen pigmentasyonu oldukça başarılı.
Serious: Mat bir siyah. Yine mat bir renk olmasına rağmen pigmentasyonu beni oldukça şaşırtıyor, gayet başarılı.
Snobby: Altın ışıltılara sahip, orta tonlu bir sarı. Sarı bir far insanı biraz düşündürse de uygulandığında verdiği altın ışıltılı görüntü oldukça güzel.
Stand-offish: Bu paletteki favori renklerimden biri. Harika bir pigmentasyona sahip, metalik bitişli, sıcak tonlu ve hafifçe pembelik içeren bir bronz. 


Sultry: Paletteki bir başka mat renk. Oldukça sıcak tonlu bir kahve olan bu renk özellikle dumanlı göz makyajlarındaki sert görünümü kırmak, makyaja biraz sıcaklık katmak için birebir.
Schitzo: Yine oldukça sıcak tonlu, altın-bronz arası bir renk. Bu da paletteki en başarılı pigmentasyona sahip farlardan biri.
Silly: Bence bu paletin en büyük sorunu bu far. Hafifçe kızıllık içeren koyu bir kahve üzerine bakır renkli simlerden oluşuyor. Tek başına kullanmak için bence pigmentasyonu çok zayıf, ancak koyu renkteki bir farın üzerine hafif bir ışıltı katmak için uygulanabilir. Ama bence bu palette olmasa da olurdu.
Sleek: Neredeyse siyaha yakın, oldukça koyu bir kahverengi. Pigmentasyonu bu paletteki diğer mat renkler kadar başarılı değil, ama yine de oldukça iyi. Mat bitişli bu rengi ben kimi zaman açılı bir fırçayla eyeliner olarak uyguluyorum, siyah eyelinerdan daha yumuşak bir görünüm elde ediyorum. 


Nude'tude aldığım ilk günden beri sık sık kullandığım, çok sevdiğim ve kullanmaya hep devam edeceğim nadir paletlerden biri. Hem renk seçimleri hem de farların kalitesi nedeniyle bence makyajında doğal tonları seven herkesin koleksiyonunda bulunması gereken bir palet. Tam olarak emin olmasam da The Balm far paletlerinin fiyatı 60-70 TL arasında değişiyor, ve şaşırtıcı bir şekilde bu fiyatlar The Balm'ın yurtdışındaki satış fiyatlarından daha ucuz. Özellikle indirimlerde mağazalarda bulmayı başarırsanız (çünkü indirimin ilk saatlerinde The Balm standı neredeyse tamamen boşalmış oluyor) mutlaka sepetinize atmalısınız. The Balm ürünlerini Gratis'lerde bulabilirsiniz. Görüşmek üzere!

8 yorum:

  1. Nude Tude tam da ihtiyacım olan,kullanabileceğim renkler barındırıyor.Ama alırsam sorumlusu "stubborn" dur! Nasıl güzel duruyor öyle :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten her türlü makyajın yapılabileceği, her gün kullanılabilecek harika bir palet. Böyle güzel pembeleri paletlerde sık sık görmüyoruz, Stubborn çok güzel bir renk. :)

      Sil
  2. Vauvvv... Muhteşem renkler... Bir sonraki indirim de mutlaka değerlendireceğim.
    Bu arada bir çekilişim var beğeneceğini düşündüğüm.. Katılmak istersen : http://editorizm.blogspot.com.tr/2014/03/ilk-cekilisim-baslad.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle değerlendirmelisin! Çekilişine hemen bakıyorum :)

      Sil
  3. En sevdiğim paletlerimden biri :) Günlük, gece her türlü makyaj için uygun renkler var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de öyle, özellikle Sexy rengi gece makyajlarına çok yakışıyor :)

      Sil
  4. Nude tude benim de bayıldığım elimden düşürmediğim bir palet.Ayrıca blogunu çok beğendim,fotoğraf kaliten,swatchların gayet güzel :) Takipteyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de aldığımdan beri elimden düşmeyen nadir paletlerden. Çok teşekkür ederim, senin de blogun varmış hemen bakıyorum :)

      Sil