14 Eylül 2014 Pazar

MAC Lorde Pure Heroine

Merhaba! Bugün sizlere geçtiğimiz günlerde aldığım MAC Pure Heroine rujdan bahsetmek istiyorum. 

Hello everyone! Today I want to tell you all about my new favourite lipstick, MAC Pure Heroine from MAC's collection with Lorde!

Bu ruj MAC'in Lorde ile beraber hazırladığı koleksiyondaki iki üründen biriydi (diğeri Penultimate Eye Liner), ve sadece MAC Online'da (http://www.maccosmetics.com.tr/) satışa sunuldu. Şu sıralar bir kampanya olduğunu, yanında seyahat boy Prep+Prime makyaj bazı hediye edildiğini ve kargonun da ücretsiz olduğunu görünce hemen sepetime attım. 

This was one of the two products in the Lorde collection, other one being the Penultimate Eye Liner. I skipped the eyeliner as I have way too many eyeliners for a person with only two eyes, but I could NEVER skip this beauty. 

 MAC'in Amplified Creme serisinden ilk rujum Pure Heroine oldu. Bu seri yoğun pigmentli, dudağı kurutmayan, ve ortalama kalıcılığa sahip rujlardan oluşuyor.  

Pure Heroine is my very first lipstick with the Amplified Cream formulation. These lipsticks are highly pigmented, easy to wear and they have an average wear time. 

Pure Heroine gerçekten de serinin adına yakışır şekilde bol pigmentli bir ruj. Benim dudaklarımda hiç bozulmadan 3 saat kadar kaldı, tazeleyerek tüm gün keyifle kullandım. Ruj tazelemek benim için bir sorun değil, hatta keyif aldığım bir şey. Dudaklarımı kurutmadı, çizgilere pek dolmadı, ama yine de her ruj uygulamasından önce dudaklarını güzelce nemlendirmekte fayda var. Dudağımdaki kusurları az da olsa belli ettiğini de söylemeliyim.

I have to say that Pure Heroine has a formulation that lives up to the Amplified Creme name. It is highly pigmented, and creamy. It stays put for a good 3 hours on me. I reapply my lipstick during the day, which is never a problem for me, I actually enjoy that little ritual (although doing this in public may result in some suspicious looks from the people around you, which is something I don't really care about). This lipstick doesn't dry out my lips or emphasize the lines, but some of the little imperfections on my lips are still visible when I wear it. Hydrating your lips before any lipstick application is always a plus.


 Belki çoğu kişi için fazla mor gibi gözükse de, benim makyajda en sevdiğim tonlardan biri mor, mürdümdür. Özellikle sonbahar ve kış makyajlarımda beni başka renkler kullanırken bulmanız neredeyse imkansız diyebilirim. Bu ruj da yoğun şekilde morluk içeren bir mürdüm, oldukça iddialı bir renk. 

Well, perhaps you are thinking that this lipstick is too purple. Is there such a thing as "too purple"? Because for me, there isn't! I love using purples, plums, berry colors on my makeup during the fall and winter months. This lipstick is described as Deep Plum by MAC, which is completely true. This is a plum color with visible purple tones in it, and it can be quite a daring color to wear for many. 
 


Benim dudağımdaki duruşu bu şekilde. Gördüğünüz gibi çok yoğun olmasa da parlak bir bitişi var, ben bu bitişi çok sevdim. Aslında bu ruj dudaklarımda göründüğünden biraz daha mor, tam rengini bir alttaki fotoğrafta görebilirsiniz. Eğer bu tarz renkler sizin için fazla iddialıysa da bu tip rujları dudağınıza hafifçe dokundurup parmağınızla yayarak daha hafif bir görüntü elde edebilirsiniz.

This is how it looks on my lips. As you can see, it has a shiny finish, but it's not in-your-face shiny. It's beautiful and I love this finish! The lipstick is in fact a bit more purple than it looks on the photo, you can see the exact color on the picture below. A little tip for those who are scared of these type of bold colors: just dab some of the lipstick on your lips and smudge it with your fingertips. That way you get a much more wearable finish!

Bu ruj MAC'in Heroine isimli rujuna yakın olarak gösteriliyor, aslında yakınlar ama Heroine bu ruja göre çok daha net bir şekilde mor ve daha açık bir renk. Çok uzun zamandır Heroine'de gözüm vardı ama şimdilik Pure Heroine'i aldığım ve çok beğendiğim için onu listenin altlarına aldım. 

Although some people compare this lipstick to MAC Heroine, I can say that Heroine is much lighter and much more purple toned. I had my eye on Heroine for quite sometime, but now that I have Pure Heroine, I can move Heroine to the lower parts of my never-ending (sigh.) wishlist for a while.
 Gördüğünüz gibi mor tonlar oldukça belirgin. Ben bu rengi çok sevdim, gün içerisinde de severek kullanıyorum. Özellikle Lorde'un da uyguladığı gibi, makyajınızın geri kalanını çok sade tuttuğunuzda ve rujunuzu ön plana çıkardığınızda hem sade hem iddialı bir görünüme ulaşmış oluyorsunuz. Ben de bu ruju genelde allık ve bronzer gibi ürünleri kullanmadığım sade bir yüz makyajı ve sadece biraz eyeliner ve rimelden oluşan bir göz makyajıyla kullanıyorum. 

As you can see in this picture, the purple tones are quite visible. I am in love with this color and yes, I wear this during the day time. This lipstick looks so gorgeous with keeping the rest of your makeup very minimal (just like Lorde does) with a natural looking skin, some eyeliner and mascara. That's the makeup look I'm going for the past couple of days, and it's going to be my signature makeup look for the upcoming days in which I'll have 9 am classes. 
   
Bir de bu rujdan bağımsız ek bilgi verelim. Fotoğrafları çekerken rujun kabındaki Back 2 MAC yazısını gördüm ve belki bilmeyenler vardır diye MAC'in bu uygulamasından bahsetmek istedim. MAC ürünlerinin kutularında ve dış kaplarında Back 2 MAC yazısı yer alır, bu boş kaplardan 6 tanesini bir MAC mağazasına götürdüğünüzde de hediye olarak 1 ruju bedavaya alırsınız. Nedendir bilinmez, bu uygulama ülkemizde yok, ama belki yurtdışına çıktığınızda ya da yurtdışına çıkan bir yakınınız olduğunda bu uygulamadan faydalanabilirsiniz. Yani ne olur ne olmaz, boş MAC kaplarınızı ve kutularınızı atmayın, bir köşede biriktirin derim. 

Maybe you already know about Back 2 MAC, but for those who don't, I wanted to tell you about it. If you bring 6 empty MAC packaging containers to a MAC store, you get 1 lipstick you choose for free. So, do not throw those MAC boxes away, and collect them somewhere!

Benim Pure Heroine hakkındaki izlenimlerim oldukça olumlu oldu, kendisi şu sıralar en sık kullandığım rujlarım arasında yerini aldı bile. MAC'in bu ruju alınca seyahat boy Prep+Prime Makyaj Bazı hediye ve ücretsiz kargo kampanyası hala devam ediyor, ruj da sınırlı sayıda üretim ancak hala stoklarda mevcut. Koleksiyon ürünü olmasına rağmen fiyatı MAC'in klasik seri rujlarıyla aynı, 55 TL. Eğer böyle tonlardan hoşlanıyorsanız bu ruju kaçırmayın derim. Görüşmek üzere!

I'm so glad that I got my hands on Pure Heroine, it already joined the Most Used Products section of my makeup drawer. I can see this one becoming one of my favourite fall and winter lipsticks already. If you love plums and purples just like I do, don't miss this limited edition beauty! See you soon! 

2 yorum: