28 Mayıs 2014 Çarşamba

Yüz İçin Favori SPF'lerim


Merhaba! Geçtiğimiz günlerde evdeki dergilerin yazlık sayılarını karıştırırken karşıma bu sayfa çıktı, ve sayfayı görür görmez aklıma güneş korumasıyla ilgili bir yazı yazmak geldi. Ben de hemen uzun zamandır severek kullandığım, yüz bölgesine uygulanan favori SPF'lerimi topladım, size minik bir dosya hazırladım.


İlk önce bu ürünlerin içinde en uzun süredir kullandığımdan başlamak istiyorum: Bioderma Photoderm AKN Mat SPF 30. Oldukça beyaz tenliyim, güneşten hemen etkileniyorum ve karma bir cilt yapısına sahibim. Bu nedenle iyi bir SPF arayışındayken dermatoloğum 2 sene önce bana çok sevdiğim Bioderma'nın bu ürününü önerdiğinde hemen almıştım. O zamandan beri çok SPF denemişsem de bu mutlaka elimin altında bulunur. Hatta Paris'e gittiğimde utanmadan 4 tane alıp stok yapmıştım, o yüzden yakın zamanda kendisinden vazgeçeceğimi düşünmüyorum.

Yapısından bahsetmem gerekirse, çok katı değil, çok sıvı da değil, çabuk emiliyor ve yüzü bembeyaz bırakmıyor. Kokusu oldukça hafif, ki yüzüme sürdüğüm ürünlerin kokularına karşı oldukça hassasım, beni rahatsız etmedi. Her ne kadar matlaştırıcı olduğunu söylese de pek mat bir efekt gördüğümü söyleyemeyeceğim, ama çoğu SPF'in yaptığı gibi yüzü neredeyse ıslak denebilecek kadar parlak bırakmıyor, doğal bir bitişi var.


La Roche Posay Anthelios XL Fluid Extreme SPF 50+ yine Paris'ten aldığım bir üründü. La Roche Posay termal su ile beraber bir paket halinde satılıyordu ve oldukça uygun bir fiyatı olduğundan denemek istemiştim. Açıkçası bu SPF'in yapısını beğeniyorum, fluid tanımına yaraşır bir şekilde oldukça sıvı, neredeyse su gibi bir yapısı var. Ama ben katı yapılı SPF'lerdense bu tür akışkan olanları tercih ediyorum, çünkü daha kolay uyguluyorum ve cildim daha çabuk emiyor. Ama yüzümü biraz beyaz bıraktığını söylemeliyim, bu durumdan rahatsız olduğum ama yapısını ve koruyuculuğunu sevdiğim için de bir alttaki ürünü aldım. 
 

La Roche Posay Anthelios XL Fluid Extreme Teinte SPF 50+ üstteki ürünün birebir aynısı, sadece hafifçe renk veriyor. Bu şekilde yapısını ve koruyuculuğunu sevdiğim bu güneş koruyucusunun yüzümü beyaz bırakma sorununu da çözmüş oldum, aslında almam gereken buymuş yani. Yanılmıyorsam tek rengi var, ama çok değişik bir renk, ben beyaz tenliyim, annem buğday tenli ama ikimize de uyuyor. Yani çok pigmentli değil. Eğer üstteki mi bu mu deseniz bir daha alacak olsam bunu alırım mutlaka.


Clinique SPF 30 Face Cream geçen yaz Sephora'da yanılmıyorsam 25-30 TL civarında satılıyordu, Clinique sevdiğim bir marka olduğundan sepete atmıştım. Bunun yapısı biraz daha yoğun ve katı, ama kolayca yediriliyor. Cildim bu ürünü biraz daha geç emiyor. Kokusu yine hafif, klasik güneş kremi kokusu. Bu güneş kreminin ekstra iddiaları falan yok, işini gayet iyi yapıyor. Bir daha alır mıyım? Yine uygun fiyatta görürsem belki alabilirim çünkü Clinique güvendiğim bir marka.


Tüm bu tekrar alabilirim muhabbetlerinden sonra, yeni tanıştığım ve yukarıdaki tüm bu SPF'lerin pabucunu dama attıran bir üründen bahsetmek istiyorum. Kiehl's Ultra Light Daily UV Defence Spf 50. Bu krem bir ha-ri-ka! En sevdiğim blogger/Youtuberlardan ViviannaDoesMakeup bu ürünü öve öve bitirememişti, ben de bir Kiehl's alışverişimde testerını istedim. Kiehl's tester konusunda en cömert markalardan birisi, istediğiniz ürünün testerını hiç mırın kırın etmeden, surat asmadan veriyorlar. Kiehl's mağazalarını ziyaret etmek bu nedenle ayrı bir keyif. 

Beni en çok şaşırtan yönü neredeyse yüzüme sürdüğüm an emilmesi oldu. Kolay emilen SPF'lerle karşılaşsam da daha önce hiç SPF'i yüzüme uyguladıktan 15-20 saniye sonra makyajıma başlayabildiğim olmamıştı. İncecik bir yapısı var, gerçekten mükemmel. Kokusu hiç rahatsız edici değil. Oldukça hassas olan cildimi hiç rahatsız etmedi. Kısacası yapması gereken her şeyi fazlasıyla yapıyor! Bu testerlar bittiği anda tam boyunu kesinlikle alacağım, önümüzdeki günlerde bir Kiehl's mağazası yolu gözüktü.  

Tüm bu SPF'lerden bahsetmişken, önemli olduğunu düşündüğüm birkaç konuyu vurgulamak istiyorum.

- Ben vücuduma kullandığım güneş koruyucularını yıllardır asla yüzüme kullanmıyorum. Yapıları, içerikleri mi farklı bilinmez ama şu ana kadar hep yüzümü irrite ettiler. Ayrıca yüz için ayrı SPF'ler kullanmamız gerekiyor ki her markanın sadece yüz bölgesine özel birçok SPF'i var, değil mi?

- Dermatoloğum bana SPF 30'un altındaki güneş koruyucularını önermediğini, işe yaramadıklarını düşündüğünü söylemişti, daha sonrasında bu cümleyi konuştuğum her dermatologdan ve cilt bakım uzmanından duydum. Hatta çoğu dermatolog SPF 30 üstü olanların bir anlam ifade etmediğini, en doğrusunun SPF 30 kullanmak olduğunu söylüyor, ama ben SPF 30 ve SPF 50 arasında gidip geliyorum, cildimi güneşten oldukça iyi koruyorlar.

- SPF sadece güneş gördüğümüz zaman kullanılan bir şey olmamalı. Tüm dermatologların, cilt bakım uzmanlarının da belirttiği gibi, güneş ışınları yıl boyunca varlar, kışın bile. Dolayısıyla cildimizin yaşlanmasını, kırışmasını, dokusunun bozulmasını ve güneş lekeleri oluşumunu geciktirmek istiyorsak SPF günlük rutininizin bir parçası olmalı. Üşeneceğinizi düşündüğünüze eminim ama eğer kolay emilen bir SPF kullanırsanız inanın hiçbir zaman kaybettirmiyor ve uzun vadeli çok fazla pozitif etkisi var. 

- Bir de şunu söylemeliyim, benim kullandığım fondötenin, BB kremin, renkli nemlendiricinin, pudranın içinde SPF var diyerek makyajınızın altına SPF kullanmayı atlamayın. 40 küsür yaşında olmasına rağmen bu yaşı asla göstermeyen ve oldukça genç görünümlü bir cilde sahip olduğu için cilt bakımı konusunda söylediği her şeye çok güvendiğim, Hollywood yıldızlarının makyaj artisti Lisa Eldridge ve cilt bakımı konusundaki bilgisine kimsenin yanına yaklaşamayacağını düşündüğüm Caroline Hirons, bunu sürekli belirtiyor. Siz güneş koruyucunuzu sürün, üstüne sürdüğünüz fondöteninizin içindeki SPF de ekstrası olsun. 

Benim SPF konusunda paylaşmak istediklerim ve yüzüm için severek kullandığım güneş koruyucularım bu şekildeydi. Eğer sizin de severek kullandığınız güneş koruyucuları, önermek istediğiniz ürünler varsa mutlaka yorum olarak bırakın. Görüşmek üzere!

9 yorum:

  1. off tam benlik bir yazı olmuş, teşekkürler! Kullandığımız ürünler çok benziyor, Bioderma'nın Max Fluid 50 spf'sini kullanıyorum ve yağlı cildimde çok parlama yapıyor. Çok iyi korumasına rağmen bu özelliğinden dolayı değiştireceğim. Yves Rocher'in UV Beauty Shield kremini de kullanıyorum. Biraz daha katı olmasına rağmen o çok daha kolay emiliyor ve daha mat duruyor. Clinique de kullanmıştım yıllar önce ve o yağlı yapısından çok rahatsız olmuştum. La Roche Posay'in buradaki renkli kremini ben de aldım. Henüz kullanmadım ama çok ümitliyim. Yine LRP'nin dry touch kreminin de parlamadığını ve kolay emildiğini duydum. Viviana'yı ben de seviyorum. Birçok kişiden Kiehl's övgüsü duydum. Bu kremi denemeyi çok isterim ama fiyatı diğerlerinin iki katı... Yine de bahsedildiği kadar güzelse özellikle yazın paraya kıyabilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, biraz uzun mu oldu acaba diye düşünüyordum, beğenmene çok sevindim! Benim cildim karma ve neredeyse hiç parlama yapmıyor Bioderma, çok şaşırdım. Yves Rocher'in ürünlerini yeni yeni denemeye başladım, listeye onu da ekliyorum. La Roche Posay kremi bence beğenirsin ama Kiehl's inanılmaz güzel. Gerçekten çok pahalı, 109 liraydı geçen baktığımda ama ben testerlar bittiği an gidip alacağım gibi duruyor :)

      Sil
  2. Benim de yüz iiçin kullandığım güneş koruyuucm bitti vichynin büyk boy çok amaçlısı var yüzüme bi haftadır kullanıorm. sorunlu ve hassas olmasına rağmen hiç iritasyon falan yapmadı ancak yapısından mıdır bilmiyorum, fondotenin kalıcılığını çok düşürdüğünü farkettim. ben de tam yeni bişeyler mi denesem diyordum. ama benim cildim çok kuru bunlardan kullanmam sıkıntı yaratır mı acaba /:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, vücut için olduğundan dolayı yüzünüzde tamamen emilmiyor olabilir güneş koruyucusu, o nedenle de üzerine yaptığınız makyaj oturmayacaktır diye düşünüyorum. Çok yoğun yapılı güneş koruyucuları da buna yol açıyor mesela, fondöteni allığı ne varsa alıp götürüyor resmen. :/ Yazdıklarımdan sadece Bioderma olan karma ve yağlı ciltler için olan bir ürün, diğerleri kuru ciltlere de uygun olur diye düşünüyorum. Ama cildiniz çok kuruysa güneş koruyucusunun altına ekstradan bir nemlendirici de kullanın bence. Sevgiler :)

      Sil
  3. Süper bilgiler vermisin tatlim! Ayrica bloguna bayildim! Lisa Eldridge bende cok güveniyorum, onun tavsiye ettigi bir cok üründen cok memnun kalmisligim var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim! Baya uzun bir yazı oldu diyordum, beğendiysen ne mutlu bana :) Bloguma bayılmansa apayrı mutlu etti ^^ Lisa Eldridge önerisiyle aldığım neredeyse hiçbir şeyden pişman olmadım, müthiş bir insan kendisi :)

      Sil
  4. arkadaşlar lütfen benimde bloğuma uğrar mısınız :)

    YanıtlaSil
  5. Merhaba
    çok pahali oldugu icin deneme şansı bulamadıgım dermalgica gunes koruyuculari hakkinda ne dusunuyorsunuz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, maalesef hiç kullanmadım Dermalogica güneş koruyucularını, o nedenle bir yorum yapıp yanıltmak istemem. Bir gün denersem mutlaka yorumlarımı paylaşırım :)

      Sil