18 Şubat 2014 Salı

Maybelline Super Stay 14 Hour Lipstick - Non-Stop Red & Always Plum


Merhaba! Her günümün en az 10 saatini dışarıda geçirdiğim için sabah yaptığım makyajın tüm gün dayanması benim için büyük önem taşıyor. Cilt makyajımda ve göz makyajımda gün boyu kalıcılık sunan bolca ürüne sahip olsam da neredeyse hiç uzun süre kalıcı rujum olmadığını fark ettim. Bu nedenle geçtiğimiz günlerde 14 saat kalıcılık sunduğunu iddia eden Maybelline Super Stay rujları denemek istedim, Non-Stop Red ve Always Plum renklerini bir Watsons alışverişimde sepetime attım. 



Kremsi, yumuşacık, dudaklarda hafif hissedilen, kolayca uygulanan rujlar her ne kadar çoğumuzun favorisi olsa da maalesef kalıcılıkları pek uzun süreli değil. Bu rujlar ise uygulandıklarında kesinlikle dudakta hissediliyorlar, dudaklara biraz kuru bir his veriyorlar ama bu dudakları kuruttukları için değil, sabitlenip kalıcılıklarını korudukları için. Uyguladıktan sonra kolay kolay bir yere gitmiyorlar, 14 saat değil ama en az 7-8 saat neredeyse hiçbir bozulma olmadan uyguladığım şekilde kaldılar. Genelde kalıcı rujlar mat yapıda olur, ama bu rujlar çok hafif bir parlaklığa sahip, mat değil ama yarı-mat diyebilirim. Daha önce denediğim kalıcı rujlarda dudaklarımı kurutma, çizgileri belirginleştirme gibi sorunlarla karşılaşmıştım; bu rujlarda bu sorunlarla pek karşılaşmadım ama yine de altına lip balm uygulamakta fayda var.

Aynı zamanda rujların şekli de oldukça kullanışlı. Ucuna doğru sivriliyor ve o ince ucu kullanarak dudak çerçevenizi belirginleştirebilir, ince alanlara rahatlıkla uygulama yapabilirsiniz. Rujlar kalıcı ve yarı-mat oldukları için tabii ki çok kremsi değiller ama zor da uygulanmıyorlar. 


Always Plum, fotoğrafta görüldüğü gibi biraz kahverengilik de içeren koyu bir mürdüm rengi. Çok iddialı mürdüm tonlarından kaçınanlar, kullanmaya cesaret edemeyenler için güzel bir tercih olabilir. Ben günlük kullanımda da tercih ediyorum, özellikle hafif bir yüz ve göz makyajı yaptığınızda bu renkte bir ruj yüzünüze güzel bir canlılık, aydınlık veriyor. Fotoğrafta oldukça parlak çıktı çünkü tam uyguladığım an çekmiştim, biraz bekledikten sonra sabitleniyor ve daha mat bir hal alıyor.


Non-Stop Red, benim bu rujları almama sebep olan renk. Bu rengi Lisa Eldridge bir videosunda kullanmıştı ve öve öve bitirememişti, eğer bir şey Lisa Eldridge onayını alıyorsa ertesi gün koşa koşa gider onu alırım. Bu rujda da aynısı oldu, oldukça iddialı, turuncu ve mercan tonlarını içeren, canlı bir kırmızı renk olan bu ruju da pek benlik olmamasına rağmen aldım. Gerçekten cesaret isteyen bir renk, herkese yakışacağını da maalesef söyleyemem, açıkçası kendime de pek yakıştıramıyorum. Ama önümüzdeki aylarda baharın gelmesiyle makyajlarda turuncu-mercan tonlarını sık kullanmaya başlayacağımızı düşünürsek bu tür iddialı renklerden hoşlananlar bu ruja bir şans verebilir. Ben de kullanmayı deneyeceğim, belki Lisa Eldridge'in bu ruju kullandığı videolarından çeşitli makyaj fikirleri edinebilirim. Bu videolara şu linkten ulaşabilirsiniz: http://www.lisaeldridge.com/product/25394/super-stay-14hr-lipstick/    


Sonuç olarak ben bu rujlardan oldukça memnun kaldım. Dudakları kurutmayan, uygulaması zor olmayan, yarı-mat bitişli, kalıcılığı sahip olduğum tüm rujlardan fazla olan bu rujlardan birkaç renk daha almayı düşünüyorum. Seride tam olarak kaç renk var hatırlamıyorum, tüm renkler aynı yapıya mı sahip bilmiyorum, kendinize uyan bir renk bulabilirseniz yaklaşan 8 Mart indirimlerinde bir göz atın derim. Fiyatları 24 TL, ama şubat ayı boyunca Watsons'ta indirimle 15,99 TL'ye satılıyorlar, ben de bu indirimden yararlanarak aldım. Görüşmek üzere! 

3 yorum:

  1. Always Plum'ın rengine bayıldım doğrusu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika bir renk, çok severek kullanıyorum :)

      Sil
  2. Non stop red çok iddialı. REnk tonu çok başarılı.

    YanıtlaSil