30 Aralık 2013 Pazartesi

2013 Favorileri - Yüz Makyajı / 2013 Favourites - Face Makeup


Merhaba! Bu yılki favorilerim yazılarıma bugün yüz makyajı favorilerimle devam ediyorum. Yüz makyajı bence makyajın en önemli unsuru, güzel görünen bir yüz makyajı yaptıktan sonra sadece bir rimel ve bir rujla bile kurtulabilirsiniz, ama tam tersi bence biraz zor. Bu favorileri seçmek benim için aslında oldukça kolay oldu, çünkü bu ürünlerin çoğu kendi kategorilerinde benim için vazgeçilemez olmayı başardılar.

Hey everyone! My yearly favourites posts continue with my face makeup favourites today. I believe no matter how much effort you put on the rest of your makeup, if your base doesn't look good, your overall makeup won't look good. But if you had your base done well, you can get away with a little mascara and a lipstick for sure. These products really stood out to me this year, most of them are my holy grail products, so the favourites in this post were quite easy for me to pick. Let's dig in!



Evet, tam 4 adet favori fondötenim var. Ama dördü de farklı sebeplerden favorim ve herhangi birinin bu yazıda yer almaması haksızlık olurdu. Bourjois Health Mix Fondöten benim en çok sevdiğim ve en çok bitirdiğim fondötenim. Bu eski şişesi, maalesef yeni formülasyonunu bunun kadar sevemedim, neyse ki eskiler indirimdeyken stoklamıştım. Çok hafif bir yapısı olan bu fondöten adeta cildinizde hiçbir şey yokmuş gibi hissettiriyor, yapay durmuyor, orta kapatıcılığa sahip ve kalıcılığı oldukça iyi. Rimmel Wake Me Up Fondöten benim uykumu pek hatta neredeyse hiç alamadığım sınav haftalarımdaki favorim. İçinde minik simler bulunan ama yüzü disko topuna çevirmeyen bu fondöten gerçekten cildi uyandırıyor denebilir, daha canlı, daha sağlıklı gösteriyor. Kapatıcılığı oldukça iyi, neredeyse kapatıcı kullanmama gerek kalmıyor. Şu an ülkemizde bulunmasa da yakın zamanda geleceği konuşuluyor, umarım gelir. Mac Studio Fix Fluid porselen gibi bir cilt elde etmek için favorim. Oldukça yüksek bir kapatıcılığa sahip ve tüm gün kalıcı olan bu fondötenle ilgili tek sorunum yoğun kimyasal kokusu. Ama yüzümde duruşunu o kadar çok seviyorum ki kokusu umrumda olmuyor. Rimmel Lasting Finish 25 Hour, SPF içermediği için flaşlı fotoğraflarda harika çıkan, bu nedenle bolca fotoğraf çekileceğini bildiğim zamanlarda kullanmayı çok sevdiğim bir fondöten. Orta-yüksek kapatıcılığa sahip ve adının hakkını veren çok iyi bir kapatıcılığa sahip. 

Yes, I know. 4 favourite foundations. I have a serious problem. Bourjois Healthy Mix Foundation (this one is the old bottle, I liked this better than the new formulation and stocked them up before they were gone for good) has been my favourite summer foundation for almost two years now, when you blend this with your fingers, it looks just like your face, but better. It never looks cakey, has a nice dewy looking finish, medium coverage, doesn't feel like you're wearing foundation, stays put all day... The list goes on. Another favourite of mine is Rimmel Wake Me Up Foundation, this really goes in handy during the school mornings when you just don't get enough sleep and your face looks dreadful. This really makes me look awake, has some shiny particules in it but doesn't make you look like a disco ball. Has quite nice coverage too, I usually skip concealer when I use this. Mac Studio Fix Fluid is what I go for when I want a flawless, porcelain-doll type of skin. It has great coverage and staying power, my only issue is its really strong chemical scent, but because I love how this looks on my skin so much that I can overlook the scent. Rimmel Lasting Finish 25 Hour Foundation has made it to my yearly favourites because it photographs really well because it doesn't have any SPF in it. I use this one when I know there will be a lot of photos taken, but not only because of how it photographs, this is a great foundation with a high coverage and great staying power, doesn't look cakey too.


Mükemmel kapatıcı arayışım bu sene de sonuçlanmadı ve muhtemelen asla sonuçlanmayacak ama bu üç kapatıcı benim için neredeyse mükemmel. The Balm Time Balm Kapatıcı yazısını da yazdığım, yüzdeki kusurları, sivilceleri, kırmızılıkları kapatmak için harika bir kapatıcı. Yüksek kapatıcılığa sahip, tüm gün kalıcı, doğal görünümlü bu kapatıcının 3 farklı rengine ve hepsinin yedeklerine sahibim, ne kadar sevdiğimi buradan anlayabilirsiniz. Maybelline Dream Lumi Touch, gözaltı morluklarını gizlemek ve gözaltına aydınlık vermek için favori kapatıcım. Gözaltlarımla genelde çok sorun yaşamıyorum ama özellikle sınav haftalarında uykumu alamadığımda aydınlatıcı bir kapatıcı uygulamadan sokağa adımımı atamam ve favorim kesinlikle bu. Nars Radiant Creamy Concealer bu sene keşfettiğim ve çok beğendiğim bir kapatıcı, bu ürün hem gözaltı morluklarını gizlemek ve o bölgeye aydınlık bir efekt vermekte, hem de burnun üstü, çene gibi noktalara aydınlatıcı olarak kullanmakta çok başarılı. Bir çok kişi bunu cildindeki kusurları gizlemek için de kullanıyor, eğer saklamanız gereken hafif kusurlarınız varsa kapatıcılığı size yeterli gelecektir.

My search for the best concealer of all times still continues (and always will) but I've been quite happy with these three all year round. The Balm Time Balm Concealer is my favourite to conceal blemishes, it has great coverage, doesn't look cakey, stays put all day. I own three shades and a back up of all three of them, you figure out how much I love it. Maybelline Dream Lumi Touch is an amazing concealer for covering up and highlighting the undereye area. I don't have bad undereye circles (fortunately) but we all know what finals week does to students, when I don't get enough sleep, I can't step foot outside without this baby. Nars Radiant Creamy Concealer has really impressed me for both covering up undereye circles and giving a nice radiance to that area and for highlighting my face. I use this on the bridge of my nose, my chin, and on my forehead to get a nice illuminating effect and it does a great job.


Kapağındaki yazıların neredeyse tamamen silinmiş olmasından anlaşılabileceği gibi, Rimmel Stay Matte Pudra benim en sevdiğim, en çok kullandığım, makyaj çantamdan asla çıkarmadığım pudram. Oldukça uygun olan fiyatına göre gerçekten kaliteli, cilde mat bir görüntü veriyor ama kat kat uygulasanız bile yapay durmuyor. Ben transparan rengini kullanıyorum ve bu sene 2 tane bitirdim, bittikçe de almaya devam edeceğim.

As you can see, my Rimmel Stay Matte Powder is very well loved, all of the writings on the cap are gone as this is in my makeup bag every single day. I've finished 2 of these this past year, and I will keep repurchasing this Translucent one forever. It's an amazing budget buy, you can't overdo this, it just won't look cakey. It takes away all the shine, makes your face look flawless. I just adore it.


Daha önce de bahsettiğim Too Faced Milk Chocolate Soleil Bronzer benim için tüm zamanların en iyi bronzerı. Beyaz tenimde en doğal duruşu bu bronzerla yakaladım, ne çok turuncu ne çok kahverengi, tüm gün kalıcılığını koruyor ve çikolata gibi kokuyor. Daha ne isteyebilirim ki? Bu yıl iki farklı favori aydınlatıcım oldu. The Balm Mary Lou Manizer kesinlikle denediğim en harika aydınlatıcı pudra. Benim inci rengine benzettiğim, hafif sarı tonlar da içeren bu aydınlatıcı hem gündüz kullanıma hem de özel günlerde kullanıma çok uygun. Benefit Watts Up, krem yapıdaki aydınlatıcıları pek sevmeyen benim fikrimi değiştirmeyi başardı. Tam bir şampanya rengi olan bu aydınlatıcının sürümü oldukça kolay, doğal bir ışıltı veriyor ve kalıcılığını tüm gün koruyor. Bu mini boyu bitirdikten sonra kesinlikle tam boyunu alacağım.

Moving on the bronzer and highlighter. I talked about my love for the Too Faced Milk Chocolate Soleil Bronzer before, and I will keep talking about it forever. It's my holy grail bronzer, amazing color for my pale skin, looks natural, stays put all day and smells like chocolate. What else could I ask for? I have two favourite highlighters, a powder and a cream one. The Balm Mary Lou Manizer is hands down my favourite highlighter, it's a very finely milled powder that has a pearl-like color but with a slight yellow tone. It just looks gorgeous on everyone and I love this both for day time and for special occasions. Benefit Watts Up Highlighter is actually something that is out of my comfort zone, I wouldn't think that I could actually like a cream highlighter this much. This has an amazing champagne color, looks really natural, and wears really well, I'm looking forward to finish this mini and get a full sized one. 


Son olarak, favori allıklarım. Nars Luster benim bu sene en çok kullandığım allık oldu ve bu beni çok şaşırtıyor, çünkü genelde elim böyle renklere gitmez. Bir gün Sephora'da gezerken Nars standındaki görevli bu allığı mutlaka almalısın diyerek resmen sepetime attı, ben de farklı bir şey denemiş olayım diye aldım. Ne kadar teşekkür etsem az, çünkü bu allık gerçekten harika bir renge sahip. Turuncu-bronz tonlarda ve altın ışıltılı bu allığı beyaz tenime çok yakıştırıyorum, bronzlaşmış ciltlere daha çok yakışacağına da eminim. The Balm Frat Boy aldıktan sonra bir süre hiç elimi sürmediğim ama ilk deneyişimde aşık olduğum harika bir şeftali-pembe. Her tondaki makyaja yakışan bu allık günlük kullanım için ideal. Aynı zamanda The Balm allıklar az tozutma yapıyor, oldukça kalıcı ve gerçekten çok pigmentli. İndirimde oldukça uyguna alabileceğiniz bu allıklar bence fiyatlarına göre gerçekten çok çok kaliteli. Nars Sin, daha önce de bahsettiğim gibi bence sonbahar ve kış aylarına en çok yakışan allık. Altın ışıltılara sahip harika bir mürdüm rengi olan bu allık her cilt tonuna yakışacak türden ve cilde çok doğal bir ışıltı veriyor, aydınlatıcı kullanmanıza gerek bile kalmıyor.

Last but not least, my ultimate favourite blushes. Nars Luster is my most used blush which quite surprises me because this color is not something I would usually go for but the guy at the Nars counter literally put this into my bag when I was at Sephora one day, and I said okay, let's try something I wouldn't normally go for. Bless him, this blush is b-e-a-u-t-i-f-u-l. It's a gorgeous orange-bronze color with golden sheen, perfect for spring-summer months. Looks gorgeous with a tan, but I also love how it gives my pale skin an amazing glow! The Balm Frat Boy is just a perfect all year round blush. It's a gorgeous peachy pink that suits every single makeup look. I love the formula of The Balm blushes, they are some of the best blushes I've ever tried. Another very well loved blush of mine, Nars Sin, best blush for winter, end of discussion. A purple with some pink in it, has an amazing golden sheen, looks great on every skin tone. I can skip highlighter whenever I wear this, it just gives an outstanding glow to the face. 


Benim bu seneki favori yüz makyajı ürünlerim bunlardı. Teker teker hepsi çok sevdiğim ve neredeyse her gün kullandığım ürünler ve çoğunu bittikçe tekrar alacağıma eminim. Yarın son 2013 favorileri yazımda görüşmek üzere!

There goes my favourite makeup products for the face. I love each and every one of them so much, and hopefully will hit pan on most of them next year, which is really exciting! See you tomorrow for the last of my yearly favourites posts!

2 yorum:

  1. Bourjois ürünleri bitmeden tamamen Healthy mix fond. bulmalı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef bulmak çok zorlaştı, Watsonsların tamamında tükenmiş durumda ve stokları yenilemiyorlar. Ben Boyner'de buldum %50 indirim orada da vardı ama hala devam ediyor mu bilmiyorum, eğer ediyorsa Boyner'de bulma şansın çok daha yüksek. :)

      Sil